13 september 2024
19:00

Hedemora SK

Referat: Hofors HC - Hedemora SK

Fredag den 13e och dags för den andra träningsmatchen hemma i Hofors Ishall - kanske skulle det bli en mardrömsafton då starka Hedemora SK stod för motståndet. HSK dök upp med 11 utespelare vilket gjorde att den här matchen fick en annorlunda karaktär. Den första perioden startar i hyfsat tempo och Steelers är klart bättre än den första perioden mot Sandviken. HSK är inte ofarliga och skapar också de en del lägen men de riktigt heta chanserna uteblir. Både # 1 Jim Elfsberg och Hedemoras målvakt Albin Göthe avvärjer de skott som kommer. Göthe skulle visa sig växa ut till en jätte i målet denna kväll. Efter ungefär 14 minuter får HHC tryck på Hedemora och till slut så hittar # 10 Emil Eriksson fram med en fin passning till # 25 Linus Hedström mitt i slottet framför mål och Linus skuter säkert in den i Göthes vänstra burgavel. Tiden är är då 14.20. Glädjen varar dock inte länge då det bara hinner gå 40 sekunder innan HSK kvitterar på en retur från Elfsberg som kommer ut till en helt fristående Linus Kvarnström som bara har att raka in kvitteringen. Där studsade det lite emot och det skulle visa sig vara en sån där kväll där marginalerna inte riktigt var med HHC. Inget mer att notera i den första perioden som är jämn spelmässigt och slutar rättvist 1-1. Skotten vinner Steelers med 11-10.

Andra perioden hinner knappt starta innan Hedemora tar ledningen på ett märkligt sätt i en tilltrasslad situation framför Elfsberg. En Hoforsspelare blir liggande framför mål och pucken rullar och studsar på något konstigt sätt in bakom en frustrerad # 1 Jim Elfsberg i målet. Otroligt snöpligt och kanske inte helt rättvist. Spelet är fortsatt jämnt fram till halva andra perioden då det börjar märkas på HSK att de bara har två femmor tillgängliga. Andra halvan av perioden karaktäriseras av ett konstant HHC tryck där pucken mest viftas iväg eller att HSK dumpar den vid mittlinjen och byter. Hofors skapar en räcka halvchanser men Göthe är lugn i buren och tät. HSK försvarar sig förtjänstfullt utifrån de förutsättningar de har. Här måste det blir mer kliniskt och ökad skärpa från Steelers när serien drar igång. Skotten i andra slutar 16-1 till HHC.

Historien upprepar sig tyvärr denna kväll direkt i tredje perioden och de hungriga hockeybesökarna hinner knappt bänka sig efter cafeteriabesöket innan HSK tar tillvara ett slarvigt diagonalpass från Hofors i egen zon. Albin Engström i HSK snappar upp pucken och leverar den till Mattias Brusell som kommer med fart och gör inget misstag helt fri med # 1 Jim Elfsberg. 1-3 och uppförsbacken blev plötsligt rejält mycket tvärare. Hedemora skapar en del lägen första 10 minuterna men sedan tar HHC över helt igen och trummar på i kraft av fler spelare. När Hedemoras Linus Kvarnström utvisas för en tripping efter lite mer än 13 minuters spel så agerar Coach Elfsberg och visar att han vill vinna matchen. Ut med målvakten och spel 6-4. Det resulterar inte i något men Hofors fortsätter med 6 spelare efter att Hedemora blivit fulltaliga. Steelers får ett rejält tryck och till slut hittar # 7 Gustav Nordström # 16 Calle Waara mitt i slottet framför Göthe som slutligen får kapitulera på Calles rappa skott. 2-3 är ett faktum. Hofors fortsätter jaga kvittering och trots uttagen målvakt med två och en halv minut kvar står sig resultat. Skotten i tredje 20-5 till Hofors och totalt 47-16.

Sammanfattningsvis en klar uppryckning från HHC från i tisdags. Trollgubben Isak Hansson-Johansson är lysande tillsammans med Emil Eriksson och kompletterade med skottvillige # 17 Andreas Olsson så skapar de massor av lägen ikväll. # 18 Gustav Andersson är fortsatt vass framåt men får inte samma utdelning ikväll. Albin Saletti åker mest skridskor och snabbast av alla även ikväll trots att det inte blir något mål. # 7 Gustav Nordström krigar på och åker skridskor hela matchen. I stort en godkänd insats av hela laget men det kostar att göra misstag i egen zon mot ett lag som HSK. Framåt är det generellt alldeles för plottrigt och det ska spelas in över mållinjen. Det måste bli bättre och två mål är underkänt på 47 skott. Nästa match är borta på söndag mot Hille/Åbyggeby IK. Hoppas ni åker dit och stöttar killarna!

Målskyttar i Hofors HC: # 25 Linus Hedström (# 10 Emil Eriksson), # 16 ´Calle Waara (# 7 Gustav Nordström)